Військові конфлікти завжди мають трагічний і руйнівний характер, залишаючи після себе поранених, загиблих і близьких, що втратили. У таких складних та небезпечних умовах молитва може стати одним із важливих способів підтримки цих хоробрих людей. Коли ми молимося за тих, хто перебуває на війні, ми вносимо свою частку втіхи та сили в їхнє життя.

При молитві за військових важливо пам'ятати про конкретні потреби та проблеми, з якими вони стикаються щодня. Це можуть бути фізичні чи психологічні випробування, страх і тривога, розлука із сім'єю чи втрата товаришів. Дізнаючись про конкретні обставини, ми можемо з більшою силою молитися і розраховувати на божественну допомогу в їхньому житті.

Молитва за військових також включає прохання про благословення та захист для них. Ми можемо просити Бога охороняти їх від ворогів, допомагати у прийнятті правильних рішень і поверненні додому в безпеці. Молитва може також просити про духовну підтримку та настанови для військових, допомагаючи їм зберігатися міцними та вірними у складних ситуаціях.

Як молитися за тих, хто на війні
ПунктЗміст
1Прощайте образи та неприязнь
2Висловлюйте подяку за їхню службу
3Просять, щоб вони були охороняються та захищені
4Піднесіть молитву про мир та припинення конфліктів
5Моліться про силу та мудрість для військових лідерів
6Просіть зцілення для поранених та комфорту для їхніх сімей
7Моліться за повернення до своїх родин у безпеці
8Просять Боже благословення та захист
9Віддавайте честь і визнання тим, хто служив і загинув на фронті
10Пам'ятайте, що молитва має силу

Господи Боже, Спаситель наш, не згадай беззаконня і брехні людей Твоїх і не відвертайся від нас гнівом Своїм, але в милості та милосерді відвідай смиренних рабів Твоїх, що приходять до Тебе: встань на допомогу нам і подай воїнству нашому з Ним. Твоїм перемогти. Загуби наміри та неправедні осмілення тих, хто йде на нас войной.1 січ. 2023 р.

Яку молитву читати за людину, яка на війні?

Господи, благослови їхню службу в армії, на суші, повітрі та в морі, у дорозі, літанні та плаванні та на кожному місці Твого володарювання. Господи, збережи їх силою Чесного і Животворного Хреста Твого під дахом Твоїм святим від кулі, що летить, стріли, меча, вогню, від смертоносної рани, водного потоплення і марної смерті.

Як молитись за воїнів на війні?

За воїнів на війні треба молитися передусім Господу Ісусу Христу, Його Пречистій Матері – Богородиці, Архангелу Михаїлу, а також святим. Можна молитися святому, на честь якого хрещений військовослужбовець, або святим, які відомі як покровителі воїнства.

Якій іконі молитися за воїна на війні?

До Володимирській іконі Божої Матері звертаються з молитвою про спасіння під час війни та про примирення ворогуючих. Казанській іконі Божої Матері моляться про звільнення від навали ворогів. До неї звертаються солдати перед боєм чи походом.

Як молитись за воїнів на Україні?

Прийми нині, благаємо Тебе, щиру молитву нашу і подяку нашу за безмежне милосердя Твоє до нас. Вислухай наші молитви і прийми благання сердець наших. Благослови нашу Батьківщину Україну, перемогу над ворогом, долю та щастя їй дай. Премилостивий Господи, всім, хто вдається до Тебе з благанням, дай милість Твою. Збережена копія